Egy célért egy úton

A Charta XXI törekvéseivel rokon célokért küzdő szervezetek mutatkoztak be a Megbékélés Szabadegyeteme 2015. decemberi előadásán. Jó tudni, hogy nem vagyunk  egyedül. Ha összefogunk, még többre jutunk.
A Magyar Páneurópa Unió még az első világégést követően jött létre, már akkor is egy közös Európában látta a megoldást. Ugyanakkor alapvetően Európa keresztény hagyományaira épült, s látva földrészünk nyugati felének mai elpogányosodását, figyelme inkább a mi régiónkra, illetve Közép-Európára terelődött.
A Mária Rádió egyike a hazai katolikus rádióknak. A kiengesztelődés, mint vallási érték természetszerűen közel hozza ezt a Rádiót a Charta XXI mozgalommal. Különös jelentősége lehet azoknak a nagyrendezvényeknek, amelyek részben a rádiótól függetlenek, de azzal szoros együttműködésben vannak, mint amilyen az Egy Úton zarándoknap.
A Csillagfalu a magyarországi nemzetiségeket akarja bemutatni és valamiképp jelképesen az anyaországukkal is összekötni. A skanzenszerűen felépülő falu házainak alapját az anyaországból származó föld alkotja majd, s a telep, ha elkészül közelebb hozza a magyar kultúrát is a szomszéd népekhez.
Kiemelkedő jelentőségű, amit a Fehér Holló Médiaklub csinál: párbeszédet kezdeményez, szinte kikényszerít a románokkal, elsősorban azért, hogy megismerjék a magyarokat. Honlapjukon románul írnak a magyarokról, s nemcsak magyarok, hanem románok is.
A kerekasztal beszélgetésről a videó felvétel technikai baki miatt elmaradt, a hangfelvételt néhány fényképpel kiegészítve tudjuk bemutatni.főcsimjavaslat

Az első kör a bemutatkozás volt. IDE KATTINTVA MEGHALLGATHATÓ. A második körben azt vizsgáltuk, hogy az idők folyamán változott-e az egyes szervezetek célkitűzése. EZT A RÉSZT ITT LEHET MEGHALLGATNI.
Aki valamely értéket képvisel, könnyen komoly támadásoknak lehet kitéve, különösen a mai érték vesztett világban. MILYEN tapasztaltak, volt a harmadik kérdéskörünk.
Egy szervezetet az is jellemez, hogy üzenetének MEKKORA A HATÓSUGARA. Ebben a körben erről hallottunk.
Jó tudni, hogy nem egyedül járunk az úton. De nem jutnánk-e többre és messzebbre, ha összehangolnánk tevékenységünket? Az utolsó kör az EGYÜTTMŰKÖDÉSRŐL SZÓLT. 


Warning: Trying to access array offset on value of type null in /data/6/2/62890044-f2a7-4bd3-99b9-601907f23b82/chartaxxi.eu/web/wp-content/themes/betheme/includes/content-single.php on line 261
chartaxxi.eu