Magyarul is megjelenik a .týždeň következő száma

A kölcsönös bocsánatkérés jegyében adják ki a konzervatív jobboldali .týždeň közéleti hetilap következő számát. Surján László szövegét is tartalmazza, magyarul is megjelenik.
A tervekről Martin Hanus, a hetilap főszerkesztő-helyettese adott hírt a legfrissebb videójában, melyet ide kattintva lehet megtekinteni. Hanus elmondása szerint váratlanul érte őket Surján László EP-alelnök felajánlása, melyet azzal lehet kapcsolatba hozni, hogy a hetilap főszerkesztője, Štefan Hríb – ahogy arról portálunk is tudósított – átvette Budapesten a Charta XXI mozgalom díját a megbékélés és együttműködés elismeréseképp.
Hríb azon az eseményen beszédet is mondott. Rámutatott, hogy a szlovákoknak és magyaroknak évszázadok után kell megtalálniuk az egymáshoz vezető utat, mely a kölcsönös megbocsájtáson keresztül vezet. Pozitív példaként a szlovák társadalom kiállását hozta fel Malina Hedvig ügyében, illetve František Mikloško bocsánatkérését a magyarok felé.

“Részünkről sem várt reakciója lett ennek” – fogalmazott videójában Hanus, elmondása szerint Surján László EP-alelnök, a Fidesz prominens tagja ugyanis egy hosszú szöveggel jelentkezett a hetilapnál. Ebben a politikus bocsánatot kér mind a magyarosításért, mind a magyar hadsereg 1968-as bevonulásáért. Surján szerint ugyanis a bocsánatkérés nem lealacsonyít, hanem felemel. “Olyan részről jött a reagálás, ahonnan nem is vártuk, most várjuk, hogy a szöveg milyen reakciót vált ki Magyarországon, csendet, vagy új párbeszédet kelt” – tette fel a kérdést Hanus.

Source: www.bumm.sk

Video: http://video.tyzden.sk/jakub-kratochvil/2013/05/18/preco-bude-novy-tyzden-po-madarsky/


Warning: Trying to access array offset on value of type null in /data/6/2/62890044-f2a7-4bd3-99b9-601907f23b82/chartaxxi.eu/web/wp-content/themes/betheme/includes/content-single.php on line 261
webmester.sk