G. Falcă: A móc nacionalizmustól a többkultúrájú Aradig

Gheorghe Falcă áprilisi beszéde hangfelvételének közreadásával több mint féléves adósságunkat törlesztjük. 2015 áprilisában kapta meg Arad a Charta XXI mozgalom Megbékélési és Együttműködési díját. A laudáló beszéd, amelyet Görgényi Ernő, Arad testvérvárosának, Gyulának polgármestere tartott, eddig is olvasható volt a chartaxxi.eu oldalon. A díjátadó beszéd pedig megjelent a Magyar Hírlapban. Falcă polgármester út válaszát, noha többen kérték már, csak most sikerült – hangfelvétel formájában – közreadni: mostantól meghallgatható IDE KATTINTVA a youtube-on.
Érdemes ráfordítani pár percet. A polgármester úr egy évtizeden át azon dolgozott, hogy a város lelkülete megváltozzék. Ő fiatal mérnökként a móc nacionalizmuson nevelkedve került Aradra. Nagy élmény volt, hogy befogadta a város. Polgármestersége alatt a városban élők között nőtt az egymás iránti megértés. A változást párbeszéd révén sikerült elérni. A párbeszéd sajnos oly sok helyen hiányzik vagy nem elegendő intenzitású. A polgármester úr realistán nézi a világot, látja a szélsőségesek igyekezetét, de hiszi, hogy az európai keresztény értékek melletti kiállás megoldás feszültségeinkre.


Warning: Trying to access array offset on value of type null in /data/6/2/62890044-f2a7-4bd3-99b9-601907f23b82/chartaxxi.eu/web/wp-content/themes/betheme/includes/content-single.php on line 261
chartaxxi.eu