Segítünk Ukrajnának!

A Charta XXI. Megbékélési Mozgalom is bekapcsolódik az adománygyűjtésbe az ukrajnai háború rászorulói számára.

Nincs igazságos háború. Háború van, és szenvedés van. Akinek nincs eszköze megszüntetni a háborút, annak is van lehetősége, hogy a szenvedést és a károkat enyhítse, és a talpraállást felgyorsítsa. Különösen, amikor egy olyan szomszédos ország polgárai vannak bajban, akikkel sokszor adódtak vitáink: most megmutathatjuk, hogy bízhatnak bennünk, ha baj van. Így akkor is bízni fognak, ha béke lesz.

Erre hívjuk a Megbékélési Mozgalom követőit és tagjait, és megnyitjuk a háborús menekülteknek és rászorulóknak szánt adományok számára Piarista utcai irodánkat.

A Golgota Szeretetszolgálat magyar, lengyel és ukrán koordinátorainak összefogásával Magyarországról először furgonnal Krakkóba szállítják az összegyűlt adományokat, ahonnan bejáratott útvonalon juttatják el a legkiszolgáltatottabb és legnagyobb szükséget szenvedő kijevi és kelet-ukrajnai területekre az életet és reményt jelentő csomagokat.

Ezeket várják nagyon:

  • Tartós élelmiszer
  • Bébiétel (0-3 év közöttieknek)
  • Vény nélkül kapható gyógyszer (nyugtató, fájdalomcsillapító, vérzéscsillapító, lázcsillapító, vérnyomáscsökkentő), és vitaminok
  • Higiéniai eszközök (női higiénia, babaeszközök, szappan, fogkrém-fogkefe, fertőtlenítő, tisztítószerek)
  • szezonális ruházat, cipő, alsónemű
  • Nedves törlőkendő
  • Takaró, párna, matrac, gyertya
  • palackos ivóvíz

Minden segítség számít. Gyűjtőpontunk a Charta XXI. Egyesület irodájában, a Piarista Gimnázium épületében található (1052 Bp. Piarista utca 1.), ahol munkatársunk, Ottlik Domonkos várja a felajánlott csomagokat, előre egyeztetett időpontban. Keressék az info@chartaxxi.eu vagy az ottlikd.chartaxxi@gmail.com email címeken!

 

Surján László
és a Charta XXI. csapata


Warning: Trying to access array offset on value of type null in /data/6/2/62890044-f2a7-4bd3-99b9-601907f23b82/chartaxxi.eu/web/wp-content/themes/betheme/includes/content-single.php on line 261
Ottlik Domonkos