Nagyszebenben jártunk (volna)

Túl vagyunk a harmadik Együtt az úton konferencián. Még a rendezvény napján kaptunk email reakciókat, azokat a csupán a köszönet kifejezését tartalmazók kivételével közöljük. Csak a keresztneveket adjuk közre, mert nincs felhatalmazásunk a levélírók nevének nyilvánosságra hozására, de ahogy mondják: név és cím a szerkesztőségben. Reménykeltő, hogy sem az előadás alatt nem jött kritika, sem ezek között a levelek között nem volt elítélő megjegyzés. Makkai tanár úr előadása már olvasható itt a honlapon, és a Charta YouTube csatornáján elérhető mindhárom magyarországi előadás. Érdemes ismételni (ami a tudás anyja!) és terjeszteni. Aki még nem tette, itt az alkalom, hogy egy kattintással feliratkozzon a csatornára. Ez esetben értesítés kap, ha az erdélyi és romániai előadások is kikerülnek.

1.

Én végig hallgattam az egészet. Legjobban T. Szabó Csaba előadása tetszett, rengeteg új információval, Makkai Béla előadásánál pedig nagyon gyenge volt a hang, Ám majd később, ha kikerül a youtube-ra meghallgatom még egyszer.

Kati

2.

Végig hallgattam a konferenciát.
Gratulálok, nagy teljesítmény, szükség van a jószándékú általad kiépített hálózatra is. A történelem, bármilyen interpretációban is ismerjük, egyértelműen igazolja a hálózatok szerepét a történelem alakulásában. A tisztességes emberek is alkothatnak hálózatot. Panaszkodás helyett tenni kell a jóért. Sokat tanultam a konferenciátokból, örülök, hogy rászántam az időt. A legfontosabb azonban az, hogy önigazságainkon felülemelkedve beszélgessünk egymással. Nincs, nem is lehet „hiteles” történettudomány, az mindig politikai célokat szolgál.

Mégis fontos minél több „elbeszélés”, vélekedés megismerése a múltról, mert az mindenképpen tanítómester, segít megérteni létterünk folyamatait, növeli tudásunkat a közjó szolgálatában, a „termékeny tudatlanság” gyengítésével.

Marci

3.

Köszönöm szépen a mai kitűnő konferenciát. Jól sikerült előadások, korrekt fordítás, flott szervezés.
Nagyváradi ember lévén különösen helyénvalónak éreztem. Beszéljünk még a folytatásról.

Szeretettel Tamás

4.

Engedd meg, hogy beszéded élményének hatása alatt tüstént reagáljak, és megköszönjem világos gondolataidat, szavaidat. Bárcsak mindenki így gondolkodna, így nyilatkozna!
Köszönöm szépen. Szeretettel köszöntelek: István

5

Szívből gratulálok a konferencia ötletéhez. Eltekintve a kis technikai hibáktól nagyon jól sikerült.
Bár dolgozik bennem a kis ördög, hogy a világ és a történelem nem az emberiesség, a józan ész és a becsületesség alapján működik, mégis készséggel elismerem és tisztelettel elfogadom, hogy el kell indulni ezen az úton, mert be kell(ene) következnie már a Nagy Felismerésnek.
A Te előadásod tetszett a legjobban, amely átfogó volt, lényegre törő, és Böjte atya idézett mondatával vált különösen hitelessé és meggyőzővé.
Nem ismerem további terveket, lehet, hogy nyílt kapukat döngetek, de ezek az előadások még nagyobb publicitást érdemelnek. Én magam is szívesen feltenném oldalunkra, a linket.

Tisztelettel és barátsággal üdvözöl: Attila

 

 


Warning: Trying to access array offset on value of type null in /data/6/2/62890044-f2a7-4bd3-99b9-601907f23b82/chartaxxi.eu/web/wp-content/themes/betheme/includes/content-single.php on line 261
chartaxxi.eu