Elindult a Megbékélés Szabadegyeteme

A Jean Monnet estek egyben a Megbékélés Szabadegyetem előadásai lesznek. Az első előadás a Balassi Intézetről szólt, majd Sebestyén Mártát ünnepeltük, aki Jean Monnet emlékérmet kapott. Videófelvételeken az egész anyag megtekinthető.
Szeptember 9-én megkezdődött a Megbékélés Szabadegyetem. A 2015/16-os tanév első témája a magyar kultúra külföldön történő közvetítésére hivatott Balassi Intézet bemutatkozása volt.

1. Hammerstein Judit főigazgató átfogó képet adott az intézet működéséről. A videó egyes részei a szokottnál halkabbak, megértésük némi odafigyelést igényel. A felvétel IDE kattintva tekinthető meg.

2. A pozsonyi intézet élén szeptember elsején vezető váltás volt, az új igazgató, Dr. Molnár Imre terveit ismertette.

3. Sokcsevits Dénes, a zágrábi és Dezső János, a belgrádi intézet igazgatója eredményekről és kudarcokról számolt be. Kudarcokat szerencsére nehezen tudtak előbányászni.

4. A három intézetigazgató kerekasztal beszélgetésében szó esett arról, hogy az államközi kapcsolatok milyen hatással vannak a kulturális diplomáciára, és hogy a kulturális diplomácia miként szolgálja, szolgálhatja a nemzetek közötti megbékélés ügyét.

A Balassi Intézet bemutatkozása után családias ünnepség vette kezdetét: Sebestyén Márta átvette a Charta XXI Egyesület által megítélt Jean Monnet emlékérmet. A laudációt Szabó Palócz Attila mondta.

Az átadást magát, az ünnepelt szavait majd énekét IDE KATTINTVA lehet megtekinteni.

Az ünnepelt

Sebestyén Márta kezében a Jean Monnet emlékéremmel


Warning: Trying to access array offset on value of type null in /data/6/2/62890044-f2a7-4bd3-99b9-601907f23b82/chartaxxi.eu/web/wp-content/themes/betheme/includes/content-single.php on line 261
chartaxxi.eu