Kudarc és ösztönzés

Idézet a Megbékélés Chartájából: „belátva, hogy a kormányok a jószomszédi kapcsolatok kialakításában csekély sikert értek el, felismertük, hogy a nemzeteink közötti, a XXI. században oly igen fontos kiengesztelődés megvalósítása elsősorban magánemberektől, civil szervezetektől illetve az egyházaktól várható.” Íme egy példa: Pozsony, 2013. december 11., szerda (MTI) – Nem írtak alá jegyzőkönyvet a magyar-szlovák kisebbségi vegyes bizottság pozsonyi ülésén szerdán, mivel a találkozón több meghatározó kérdésben nem sikerült megállapodásra jutni. „Sajnos nincs eredmény (…), mert van néhány olyan kardinális kérdés amiben nem tudtunk megállapodni” – mondta az egyeztetés után Répás Zsuzsanna nemzetpolitikáért felelős helyettes államtitkár, a magyar delegáció vezetője.
Szlovák tárgyalópartnere, Miroslav Mojzita, Szlovákia bosznia-hercegovinai nagykövete ugyanakkor úgy fogalmazott: fontos értékes munkát sikerült elvégezni, több feladatot aktualizáltak.
Kár, hogy az MTI hír, illetve a nyilatkozat nem említi a vitapontokat. Igaz, ez akár a megegyezés előhírnöke is lehet. A kudarc viszont nem ellenérv, hanem épp biztatás, ösztönzés a Charta XXI számára.

 


Warning: Trying to access array offset on value of type null in /data/6/2/62890044-f2a7-4bd3-99b9-601907f23b82/chartaxxi.eu/web/wp-content/themes/betheme/includes/content-single.php on line 261
Mikóczy Ilona