KERESZTÉNY ÖSSZEFOGÁS A KÁRPÁT-MEDENCÉBEN

A CHARTA XXI mozgalom fontosnak tartja,hogy a vele hasonlókép gondolkodókról és cselekvőkről hírt adjon. Gergely György charta-társunktól értesültünk, sajnos már egy nappal később a kelleténél, egy tökéletesen chartás szellemű akcióról, amelyik főleg csak a Mária-tisztelő keresztényeket érinti, de nyitott és az összetartozást erősíti másokkal is.
Március 25-én estére a Tengernek Csillaga alapítvány az egész Kárpát-medencére kiterjedő imaórát hirdetett, méghozzá nyolc nyelven. Egy részlet a felhívásból:

Ki-ki saját anyanyelvén imádkozzon, engeszteljen, egyben tudva azt, hogy a Kárpát-medencében ugyanebben az időpontban a többi népcsoport tagjai is vele együtt imádkoznak, sok száz éves közös hazánkért, a lelkek felemelkedéséért, a világért.
Ez a nap a Katolikus Egyházban Gyümölcsoltó Boldogasszony ünnepe, melyen a „legszebb gyümölcs”, Jézus Krisztus „oltódott be” a Szűzanya méhébe. Bízom benne, hogy ez a kezdeményezés a Kárpát-medence népeinek összefogását és a további engesztelést oltja be szívünkbe. A gyűlölködés a Sátántól való, a szeretetben való összefogás pedig Istentől. Tartozzunk inkább Istenhez, akkor csodálatos jövő vár ránk, még akkor is, ha ez időnként kilátástalannak, értelmetlennek látszik!

A Charta XXI mozgalom egyik fontos lelki gyökeréről, a keresztény szeretetről van tehát szó, és a gyűlölködés elutasításáról. Jó tudjuk, mennyi probléma, gond áll ennek megvalósulása előtt. A logikus keresztény reakció a fohász.  Ugyan a nagy közös fohászról lemaradtunk, de az utólagos csatlakozás sem értelmetlen.
Köszönjük a Stella Maris Alapítványnak (www.tengernekcsillaga.hu) a gondolatot. S sajnáljuk, hogy nem ismertük őket korábban. Köszönjük Gyergely Györgynek is, hogy felhívta erre az akcióra a figyelmet. Őt is, és minden charta-társunkat ezúton is buzdítunk, hogy ha tudomást szerez valamiről, ami a megbékélés és együttműködés dolgát előre viszi, ne habozzon értesíteni bennünket. Elérhetőségünk: info@chartaxxi.eu.

Surján László


Warning: Trying to access array offset on value of type null in /data/6/2/62890044-f2a7-4bd3-99b9-601907f23b82/chartaxxi.eu/web/wp-content/themes/betheme/includes/content-single.php on line 261
Mikóczy Ilona