Közép-Európa, én így szeretlek! PÁLYÁZAT!

A Charta XXI Egyesület pályázatot hirdet közép-európaiak részére. Közép-Európa fogalmának többféle értelmezése lehetséges. Ebben a pályázatban elsősorban a Charta XXI Megbékélési Mozgalom működési területét célszerű figyelembe venni, tehát Szlovákia, Magyarország, Szlovénia, Horvátország mellett Ukrajna, Románia, Szerbia egészét is, bár ez utóbbi országok más régiókhoz is kapcsolódnak, viszont Kárpátalja, Erdély és a Vajdaság miatt Közép-Európához is erősen kötődnek.

Pályázni lehet:

A. Olyan esszével, amelyben a pályázó kifejti, miért szereti ezt a térséget. Előnyben részesülnek azok a pályázatok, amelyben nemcsak a pályázó hazájához, hanem más közép-európai országhoz köthető indok is szerepel, bemutatva a régiónkban élő különböző etnikumok együttes hétköznapjait és ünnepnapjait.
B. Fényképekkel, illetve „egy perces” videókkal, amelyeket a pályázó saját Instagram oldalára #ChartaXXI hashtag-gel vagy a facebook oldalára a Charta XXI oldal bejelölésével tölt fel. A képekhez rövid üzenetet várunk, amely üzenet az összetartozást, az egymásra utaltságot, a régió etnikai sokszínűségét tükrözi, illetve a térség nemzetiségi konfliktusainak elutasítását hangsúlyozza. Egy pályázat több képből is állhat.

Egy pályázó csak egy pályázatot küldhet, kivéve, ha mind a két kategóriában indulni kíván. Külön értékeljük a kreativitást és a humort. A pályázatokhoz csatolni kell a pályázó rövid bemutatkozását, email és lehetőleg telefon elérhetőségét. Aki videót készített, ebben a levélben tüntesse fel annak elérhetőségét. Pályázni azok a közép-európaiak pályázhatnak, akik a beadási határidőig, azaz 2015. december 31-ig betöltötték tizennegyedik évüket. Felső korhatár nincs. A pályázatokat az info@chartaxxi.eu címre kell beküldeni, Word dokumentumban, vagy azzal kompatibilis formában. Az email tárgyaként be kell írni: Pályázat 2015A, illetve Pályázat 2015B a megfelelő kategória szerint..
A pályázó tudomásul veszi, hogy az általa írt esszé vagy a beküldött fénykép megjelenhet a Charta XXI Megbékélési Mozgalom által közzétett online felületeken és nyomtatott kiadványokban.
A Charta XXI Egyesület által felkért zsűri választja ki a tíz legjobb pályázót, akik meghívást kapnak egy 2016. márciusában esedékes brüsszeli kirándulásra, illetve Európai Parlamenti látogatásra. Az utazás Budapestről indul és oda is érkezik. A díj, amelyet Hölvényi György európai képviselő ajánlott fel, tartalmazza az utazás és szállás költségét, reggelit és egy főétkezést. A zsűri különdíjat is kiadhat.


Warning: Trying to access array offset on value of type null in /data/6/2/62890044-f2a7-4bd3-99b9-601907f23b82/chartaxxi.eu/web/wp-content/themes/betheme/includes/content-single.php on line 261
chartaxxi.eu