BummSK: Élőben a Gombaszögi Nyári Táborból – péntek

Pénteken is érdekes közéleti témákról esik majd szó a Gombaszögi Nyári Tábor kerekasztal-beszélgetésein. Szóba kerül a nők helyzete, lesz nemzetpolitikai kerekasztal is. A táborban megjelenik František Mikloško és Surján László is.Mikloško és Surján valamivel 13 óra előtt tartja meg Bocsánat szlovákok! – Maďari, prepáčte! elnevezésű előadását.
14 órakok nemzetpolitikai kerekasztal lesz a Közbeszéd portál sátrában. Résztvevők, Répás Zsuzsanna, helyettes államtitkár, Halzl József, a Rákóczi Szövetség elnöke, Kántor Zoltán a nemzetpolitikai kutatóintézet igazgatója, valamint Hámos László, a New York-i Hungarian Human Rights Fundation elnöke. A beszélgetés házigazdája Feledy Botond a Kitekintő.hu főszerkesztője.

15 órakor a kissátorban vita lesz a szlovákiai magyar színjátszásról Színházak a végeken, a színházak vége? címmel. Vendégek: Czajlik József, Hizsnyan Géza, Soóky László, Varga Emese. A beszélgetést Száz Pál vezeti.

Vénuszlakók és marslakók: valóban két külön világban élünk? Mitol nő a nő és mitől férfi a férfi: nemi identitás, nemi szerepek. Esélyek és egyenlő/tlenségek: mit takar az esélyegyenlőség fogalma? Miről szól a feminizmus? Beszélgetés arról, hogyan ítéljük meg a nőket és a férfiakat, mi a véleményünk a női és a férfi szerepekről. Mit „engedhet meg magának” a nő és a férfi? Ezekre a kérdésekre keresik a választ Bolemant Lillával, Hodossy Katalinnal és Szapu Mariannával, akik a Kerekasztal Nők és gyermekek esélyegyenlőségi bizottságának tagjai, valamint mindannyian civil szervezetükben is aktív tevékenységet fejtenek ki a nők és a gyermekek egyenlő esélyeinek elérésében. A beszélgetésre 17:30-kor kerül sor a Közbeszéd portál sátrában.


Warning: Trying to access array offset on value of type null in /data/6/2/62890044-f2a7-4bd3-99b9-601907f23b82/chartaxxi.eu/web/wp-content/themes/betheme/includes/content-single.php on line 261
webmester.sk