Az “Egymás szemében” c. pályázat nyertesei

Surján László, az Európai Parlament alelnöke 2010. októberében Charta XXI. elnevezéssel indította útjára a kárpát-medencei népek közötti megbékélését elősegíteni hivatott mozgalmat. Az összetartozás és a kölcsönös jobb megértés szellemében 2013. november 26-án nemzetközi szeminárium kerül megrendezésre Brüsszelben, az Európai Parlament épületében. kepeslapA konferencián Közép-Európa több országának neves szakértői szólalnak fel, akik példamutató életükkel és munkásságukkal az egymás iránti bizalmat és nyitottságot reprezentálják szülőhazájukban. Ennek apropóján került sor az “Egymás szemében: identitás-kérdések Közép-Európában” című pályázat meghirdetésére, amelynek célja a régió fiatalságának párbeszédre és együttgondolkodásra való felhívása volt. A pályázatok részletes kiértékelése megtörtént. Örömmel vettük tudomásul, hogy a vártnál jóval több fiatalt sikerült megszólítanunk a felhívásunkkal. Közel négyszeres túljelentkezés mellett kiváló, magas színvonalú tanulmányok érkeztek. A szeminárium keretei azonban, sajnos nem tették lehetővé, hogy a nagyszámú támogatásra érdemes dolgozat szerzője közül az összesnek lehetőséget biztosítsunk a részvételre.

Ez úton is szeretnénk megköszönni minden pályázónak, hogy gondolataival segítette munkánkat és számítunk a további együttműködésre a megbékélési mozgalom céljainak megvalósulása érdekében.

A nyertesek névsora:

Ádám Attila István
András Hanga
Balázs István Miklós
Barcza Attila
Bari László Bence
Bíró Levente Csaba
Csorján Bence
Dobos Tamás
dr. Ráth Olivér Zoltán
Eckstein Anita
Emese Dečov
Farkas Anita
Fazakas Emese
Fehér János Zoltán
Fogarasi Attila
Gyombolai Zsolt
Horváth Anna Zsófia
Huszár Csilla
Jelena Malesević
Jevuczó Diána
Kizman Antal
Lakatos Zoltán
Milos Aleksic
Miloš Galić
Mindák Éva
Molnár Anna
Oksana Fedurtsia
Podhradská Lea
Sonja Pejić
Szabó Janka
Tereki Máté
Todor Imre
Vágó Péter
Veronika Hasap
Zimák Zsófia Anna
Zsigmond József


Warning: Trying to access array offset on value of type null in /data/6/2/62890044-f2a7-4bd3-99b9-601907f23b82/chartaxxi.eu/web/wp-content/themes/betheme/includes/content-single.php on line 261
webmester.sk