ARANY TIBOR ÜZENETE: LEGYÜNK LÁNCSZEM

„Elérkeztünk időszámításunknak ahhoz a pontjához, hogy számon kérhessük és tisztázzuk az elvesztett területek sorsát.” Arany Tibor, egy ’56-os pesti srác élete című könyvében nyilatkozik így. Eztaranytibor olvasva az utódnemzetek fiai újabb bizonyítékot vélhetnek felfedezni arra, hogy a magyarok még mindig revánsot akarnak venni Trianonért. Ha így gondolják, kérem, olvassanak velem tovább: „mert ezért az egyért is érdemes bennmaradni az Európai Unióban, hogy ezeket a problémákat őszintén ki lehessen tárgyalni. És ezzel le kellene zárni Közép-Európa nemzetek közötti vitáját: a béke felé haladni, hogy megszűnjön a hazugságok tömege, a félrebeszélések, az agyak összezavarása.
LEGYÜNK EGY LÁNCSZEM, AMI ÖSSZEKÖTI EZEKET A NÉPEKET.”
Ugye ez nem a határvita újranyitása? A területek sorsa nem a közigazgatás kérdése, hanem a rajtuk élő emberek élete. Arany Tibor persze sokakkal együtt csalódik, ha az Európai Uniótól, mint intézménytől ezen a téren valamit vár. A kérdést nekünk, a Kárpát-medencében élőknek kell megoldani. A megoldás módja azonban pontosan az, amit Arany Tibor kimondott. Mi, a Charta XXI aláírói vele együtt a béke felé akarunk haladni, „hogy megszűnjön a hazugságok tömege, a félrebeszélések, az agyak összezavarása.”
Köszönjük Tibor!
Surján László


Warning: Trying to access array offset on value of type null in /data/6/2/62890044-f2a7-4bd3-99b9-601907f23b82/chartaxxi.eu/web/wp-content/themes/betheme/includes/content-single.php on line 261
chartaxxi.eu