A barátság hullámhosszán

Számomra kedves könyv van a kezemben. Címe: A barátság hullámhosszán. Az alcíme is sokat sejtet: „Sok képzelt fal leomlott”. Mogy miről is van szó? Már az is sejteti, hogy a könyv kétnyelvű: szlovák és magyar. Az egri Szent István Rádió és a besztercebányai Rádio Lumen közös rádióműsora volt az „A barátság hullámhosszán”. Amikor a projekt befejeződött az együttműködő felek ezt az igényes kiadványt jelentették meg. Magát az körös rádióprogramot s értelemszerűen a kiadványt is az Európai Unió határon átnyúló együttműködési programja segítette, biztos vagyok abban, hogy jó helyre ment a pénz.
Két rádió együttműködéséről volt szó, de a tartalom kialakításában a kassai Szent Gellért Pasztorációs Oktatóközpont is részt vett. A címlapon ezért látunk kassai, egri és besztercebányai templomokat.
Számunkra külön öröm, hogy a programot szlovák részről irányító Juraj Spuchlák atya 2011 óta a Charta XXI Mozgalom támogatója. Szívből gratulálunk neki is, Pásztor Zoltán kassai püspöki helynöknek és Szarvas István atyának, a Szent István Rádió igazgatójának, hogy megálmodták és megvalósították ezt a programot.
A kiadvány után érdeklődők forduljanak a Szent István Rádióhoz (3301 Eger Pf. 86) Honlapunkon a könyv tartalmi részeire még visszatérünk.
Surján László

megbékélés hullámhosszán egész

 


Warning: Trying to access array offset on value of type null in /data/6/2/62890044-f2a7-4bd3-99b9-601907f23b82/chartaxxi.eu/web/wp-content/themes/betheme/includes/content-single.php on line 261
Mikóczy Ilona